• Вашата ценова оферта е празна
Магия от камък
Качеството е от първостепенно значение за нас. Взимаме нашите блокове от най-добрите кариери по света. Редовната проверка и внимателният подбор на г-н Мазреку гарантира, че ще ви предоставим най-доброто от страни като Бразилия, Мексико, Южна Африка, Египет, Пакистан, Иран, Китай, Турция, Италия, Франция и Норвегия.

 

Красота, устойчивост и докосване до миналото. Открийте камъкът за вашия дом

Камъкът е интериорно украшение и изключителен строителен материал. Поради своята красота, уникални свойства и инвестиционна стойност, камъкът е фаворит сред естествените материали. Той заема историческо и в момента изключително място в строителството и  дизайна.

Можете да се наслаждавате и да използвате повече от 500 вида естествен камък в различни повърхностни покрития от висок гланц до грапава, нехлъзгаща се повърхност. Докоснете се до историята, опознайте силата на природата, вдъхновете се от красотата на камъка.

Търсенето на камък звучи като приключение? Прав ли съм или това си е бизнес?

Да пътуваш за избор на камък е точно толкова приключенско, колкото звучи. Това е пътуване до различни, често отдалечени кътчета на света, където аз търся най-красивите и най-качествени камъни.

 

Пътувате ли много? Вие лично ходите ли навсякъде?

Аз лично избирам всички камъни. С нарастването на компанията прекарвах все повече време на път, така че съпругата ми Ингрид често ме придружава. Тя беше с мен и при февруарското ми пътуване до Индия, където прекарахме няколко седмици в избор на камъни.

 

Какво търсехте в Индия?

Индия е дом на гранит и мрамор, двата камъка, с които работя най-много. Гранитът е много твърд, устойчив на топлина, петна, драскотини, обичам да работя с него. Мраморът също е един от най-красивите камъни, той е изчистен и елегантен, особено в Индия мога да го намеря в красиви цветови гами.

Но Индия също има различна, сантиментална стойност за мен. Именно тази страна създаде искрата в мен след откритието. Донесох първите си камъни от там през 1996 г.

 

Преди всяко пътуване имате ли точна представа за това какъв камък търсите?

От много години знам, че ще намеря изключителен гранит в южната част на Индия и мрамор на север. Когато пътувам някъде, обикновено отивам убеден и не се прибирам, докато не купя това, за което съм дошъл.

 

И така идвате в държава, конкретна кариера, с идея какво и колко ще купите? Ще купите ли след това и ще се върнете ли у дома? Както в магазин за хранителни стоки?

Е, не е съвсем така. Камъните са с различна красота и различно качество. Избирам кариери, където очаквам да намеря най-доброто, но не винаги става лесно и бързо. Понякога намирането на точния камък за Adriatik (Адриатик) е по-трудно, защото качеството е ценност, с която не правя компромис.

„ЗА МЕН КАЧЕСТВОТО Е ЦЕННОСТ, С КОЯТО НЕ ПРАВЯ КОМПРОМИС.”

 

Значи добре познавате камъните и кариерите. Бихте ли се изненадали, ако откриете нещо ново?

Обичам да откривам. Винаги съм нащрек когато пътувам  и понякога успявам да намеря нещо специално, което да изненада и мен.

 

Къде другаде "пазарувате"?

Индия е най-привлекателна за мен, но пътувам и до Турция, Иран, Пакистан, Южна Африка, Бразилия и дори Скандинавия.